BørnehaveSpejd

Lokalforum Holbæk bevilgede 7.000 kr. til BørnehaveSpejd arrangeret af Skovvejens Blå Spejdere. Her er spejdernes beskrivelse af arrangementet.

I forsommeren 2017 gennemførte Skovvejens Blå Spejdere BørnehaveSpejd med næsten 400 børnehavebørn fra forskellige børneinstitutioner fra Holbæk By og Jernløse området. Hvert arrangement kørte principielt efter den samme skabelon; men varieret efter børnenes behov og erfaringer. Børnene ankom først på formiddagen med bus betalt af spejderne. Efter en rundtur på Spejdercenter Kagerup gennemførte vi en række lege med udgangspunkt i natur og naturfænomener med det formål at øge børnenes viden om naturen.

Efter frokost, grillede pølser på bål, delte vi børnene op, så de små gik med pædagogerne ind i den ene skov og legede skjul. En rigtig god leg, hvor børnene trænes i at turde bevæge sig i deres gule/røde komfortzone. Storegruppen derimod, gik med spejderlederne på naturtur i den anden skov. Her lærte de om forskelle på træer, rævehuler, og alt muligt spændende på vejen. Tilbage på spejdercenter Kagerup blev alle børnene sat rundt om en pressening efter en legepause. Ved presseningen satte en spejderleder sig, og så dissekerede man i fællesskab en høne. En utroligt lærerig begivenhed, hvor børnene lærer om deres egen krop ved at kigge på en høne.

Sidst er det tid til, at børnene laver deres egen pandekage på bålet. De lærer at stå ved bålet og være tæt på ilden og samtidig får de deres egen pandekage, og så ventede bussen på at bringe børnene tilbage til byen. Børn fyldt med oplevelser og læring. Til dette arrangement bruger vi nogle telte, så børnenes tasker kan stå i tørvejr, og hertil fik vi støtte af Lokalforum Holbæk. Baseret på vores erfaringer, valgte vi at købe et telt som det viste: